Commundo streeft naar wereldwijde bevlogenheid en bezieling

Contact  

Coaching 

Vrijwilligerswerk 

Ik heb zelf mogen ervaren hoe mijn leven verrijkt is door te reizen. Ik heb een andere, zachtere kant van mezelf leren kennen en een diepe verbinding met de mensen en de natuur ervaren.

"Het innerlijk vuur in mijzelf en anderen doen ontbranden is mijn levensmotto".

Enthousiast, ondernemend, creatief, kundig, krachtig, liefdevol, humor, speels, duidelijk, betrokken, flexibel, SNEL, verbindend, authentiek, sportief, ONGEDULDIG, Sterk, aandachtig, praktischERVAREN, verbindend, prikkelend, energiek, zachte kracht, contactueel, Open, vrije vrouw, stoer

"Ik wil jou graag op een prettige manier faciliteren zodat je kan ontdekken waar jouw verlangen ligt, wat je belemmert om er invulling aan te geven en waar je bronnen van inspiratie liggen. Zodat jij zelf stappen kan zetten die leiden tot jouw persoonlijke en zakelijk groei. Het liefst ga ik daarbij met jou op reis. Ga je mee?"

Yolande van Wijk

Directeur en oprichter Commundo

In 1985 begon ik bij KPN, toen net staatsbedrijf-af, met een groepje zogenoemde young potentials, die geacht werden de boel lekker op te schudden. Dat viel wel en niet mee. Ik kon vaak van job veranderen en ook ondernemend bezig zijn, dat maakte het leuk. Maar het was ook vaker vechten tegen de gevestigde orde en traagheid. 

Het bloed kroop waar het niet gaan kon en met twee collega's startte ik het communicatiebureau en internetbedrijf Media dell' Arte. Dat was ondernemen in al haar facetten. Heerlijk en succesvol. Maar na een tijdje knaagde er iets. Ik zocht naar zingevingDat werd Commundo Zinvol reizen

Commundo faciliteert jou op 3 manieren om het beste uit jezelf te halen en bewuste keuzes te maken: via Vrijwilligerswerk, via businesscoaching en via de inspiratiereizen waar deze website verder over gaat :).

Als je meer over mij wil weten kan je mijn Linkedin profiel lezen, maar veel leuker vind ik het nog om een kop koffie met je te drinken.

Inspratiereizen

Ik ervaar bij mezelf en bij anderen, dat reizen een prachtig middel is om te herijken, op te laden en geïnspireerd te raken. Het is ook een ontdekking van nieuwe en bekende kwaliteiten, maar ook schaduwkanten komen naar voren. Vooral als het een reis is buiten het bekende, naar nieuwe plekken met nieuwe reismaten, of alleen. In interactie met de lokale bevolking of zonder internet, in de stilte van de natuur of in de drukte van een markt. Bij het bekijken van een eeuwenoude ruïne of het wachten op een bus die maar niet komt. Bij het eten met de handen en de geur van een vuilnisbelt van plastic in een natuurgebied.

Mijn ervaring is ook dat er ruimte komt voor creativiteit, voor ideeën, voor ingevingen. Er is meer ruimte voor intuïtie. Maar ook het lichaam laadt op. Het gaat meer stromen op mentaal, spiritueel, emotioneel en fysiek niveau.

De inspiratiereizen zijn voor mij de perfecte mix van alles wat ik te bieden heb en wat het leven voor mij de moeite waard maakt. 

Yolande van Wijk en wendy Smit begeleiders Spanjereis voor vrouwen en coaches

Partners

In alle projecten werk ik samen met een andere coach of facilitator. Je vindt ze bij de verschillende reizen. Waarom?

  • zodat jij de aandacht krijgt die je verdient
  • omdat 2 meer weten dan 1
  • omdat iedereen een eigen energie heeft
  • omdat je samen verder komt

 

Business Coach op basis van psychosynthese

Psychosynthese is voor mij een ontwikkelweg die als startpunt heeft dat ieder mens unieke kwaliteiten heeft en een eigen weg heeft om deze in de wereld te zetten. Uitgangspunt is dus niet de mens met zijn problemen maar met kwaliteiten. Werken met instrumenten van de Psychosynthese geeft je meer inzicht in de verschillende kanten van jezelf in je dagelijks functioneren en hoe daar vanaf een afstand naar te kijken. Door deze bewustwording word je weer dirigent van je eigen orkest:). Ook verbindt het je met je drijfveren en verlangens en helpt je zo om op zielsnivo bewuste keuzes te maken.

Wat mij enorm raakt zijn instrumenten die mij uit mijn hoofd halen zoals het werken met subpersonen, oefeningen, creativiteit, symbolen, meditatie. Dat heeft mij enorm geholpen om mijn ware zelf weer te ontdekken en de liefde meer ruimte te geven naast mijn kracht. Het maakt mijn onrust minder en geeft mij vertrouwen om verder te gaan op mijn levenspad.

Ik heb de vijfjarige opleiding psychosynthese counselor en gids afgerond aan de Psychosyntheseacademie in Amersfoort.

Ik ben als businesscoach en sparringpartner beschikbaar voor professionals en ondernemers die zich willen bezinnen op hun werk/bedrijf. Zie hiervoor de website Commundo Coaching

marokko 052
leiderschapsreizen voor bedrijven met Commundo Coaching
IMG_1816
IMG_0917

"Begin bij jezelf maar eindig niet bij jezelf."

- Martin Buber