Do You feel the fire?

Leiderschapsreis Zuid-Afrika voor (young) professionals en bedrijfsteams

 • Wildernesstrail op Leiderschapsreis Zuid Afrika van Commundo
  Wildernesstrail op zoek naar wild

Deze bijzondere 12-daagse Leiderschapsreis naar Zuid-Afrika geeft je focus, rust en zingeving. Jij leert jezelf diepgaand kennen door je in te zetten voor jonge community leiders en door de verbinding aan te gaan met de wilde natuur.
Na deze leiderschapsreis ga je door met het invullen van jouw unieke weg. En je hoeft het niet alleen te doen want je hebt een geweldige groep mensen leren kennen.

De reis maakt onderdeel uit van een programma van 3 maanden. Vooraf formuleer je je leerdoelen en leer je de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse deelnemers kennen. Na de reis steunen we elkaar om gemaakte doelen en dromen duurzaam te verwezenlijken.

Het programma wordt begeleid door de ervaren en gepassioneerde coaches, Yolande van Wijk en Jet Holshuijsen.

Wij werken in Zuid Afrika samen met de rangers van Wilderness Leadership School en de staff en jongeren van het Sithand'Izingane Care project.

Jouw groep bestaat uit 6 personen. Je krijgt dus heel veel persoonlijke aandacht.

Lees hier meer over het programma » 

Leiderschapsreis Zuid-Afrika Commundo Coaching

Programma

Vooraf

Persoonlijke intake over verlangens en verwachtingen.
Kick-off met daarin kennismaking met elkaar, praktische zaken, spelregels en delen van de leervragen en thema`s. Start eventuele crowdfunding voor het project. Kennismaking met de Zuid Afrikaanse deelnemende fieldworkers en vorming van buddy-koppels.

12-daagse Leiderschapsreis Zuid-Afrika

Op de reis komen maatschappij, natuur en persoonlijke ontwikkeling samen. Buiten jouw comfortzone en in een totaal andere context maak je een reis naar binnen en naar buiten. Jij gaat actief aan de slag met een groep jonge change makers (18-30 jaar) van het Sithand’Izingane Care Project in de township Langaville bij Johannesburg. Uitwisseling, leren van elkaar en bewustwording staan centraal.

We beginnen de reis in het Pilanesberg National Park. Hier maak je direct contact met de wilde natuur en ervaar je de echtheid, schoonheid, eenvoud en wijsheid die de natuur ons biedt. We starten direct samen met de 6 lokale jongeren in de natuur. Op zich al een hoogtepunt omdat de meeste van hen nog nooit een wildpark hebben bezocht. Zo is het voor de hele groep kennismaken met elkaar en je eigen drijfveren, in de context van de wilde natuur. Jij wordt als buddy gekoppeld aan een fieldworker. Na 2 dagen vertrekken de lokale jongeren terug naar de township, we zullen ze daar later weer ontmoeten.

Nu je geland bent, is het tijd om het diepe in te gaan. Onder begeleiding van ervaren rangers van de beroemde Wilderness Leadership School maken we een wildernesstrail van 3 dagen.  Dat is slapen onder de sterren, 's nachts wachtlopen, helemaal back to basics in de wilde natuur. Een onvergetelijke en voor velen een life changing ervaring.

Het tweede deel van de trip verblijven we in de township Langaville. Je loopt mee met de fieldworkers tijdens hun huisbezoeken en werk en slaapt bij hen thuis. ook maak je kennis met de mensen in het project en hoe zij bijdragen aan een beter bestaan voor de betrokken gezinnen. Dit is een andere jungle. Hier krijg je respect voor hoe mensen overleven, de manier waarop ze samenwerken en de power. Je leeft ook mee met hun frustraties, hun hoop en hun dromen.

De laatste twee dagen verblijven we in "downtown" Johannesburg, hier ervaar je de andere, welvarende kant van Zuid Afrika. Op een rustige lokatie maken we ruimte voor reflexie, het definiëren van eventuele eerste vervolgstappen, evaluatie en vieren.

Groepsworkshops, opdrachten en persoonlijke coaching worden gedurende de hele reis afwisselend ingezet.

Vervolg

Individueel evaluatiegesprek. Leeropbrengst en vervolgstappen in een groepsworkshop.

Wij hopen en stimuleren dat de groep een community vormt die elkaar thuis ook blijft stimuleren EN die een duurzame band onderhoudt met de nieuwe vrienden in Zuid Afrika.

Optioneel: coaching om je ervaringen te verduurzamen en tot leven te brengen in de dagelijkse werkpraktijk.

Deze leiderschapsreis had wat mij betreft de perfecte balans: de eerste dagen in de wildernis van Pilansberg draaiden om in de (mijn eigen) natuur tot rust komen en mijzelf en mijn gewoonten met ‘frisse blik’ waarnemen. De dagen samen met de fieldworkers van het project in de townships van Langaville waren tegelijk relativerend en inspirerend. Ook het delen over onze ervaringen met elkaar in onze reisgroep heeft, door daar regelmatig met aandacht de tijd voor te nemen, heel veel gebracht. Ik heb tot in mijn vezels genoten en mijzelf opgeladen aan alle schoonheid en levenslust die ik in de natuur en bij de mensen heb ervaren. Ik heb er boven verwachting meer (hernieuwde) inzichten en energie van gekregen! Echt een aanrader!

Karin, deelnemer november 2016

Jouw Coaches

Workshops Commundo Coaching

Yolande van Wijk

Na mijn studie Nederlands Recht werkte ik de eerste 10 jaar van mijn carrière in verschillende managementfuncties bij een grote onderneming. Omdat mijn ondernemersbloed kroop waar het niet helemaal gaan kon, startte ik in 1993 het internetbedrijf Media dell’Arte. In 2002 zag Commundo (zinvol reizen) het levenslicht vanuit mijn behoefte aan zingeving, mijn passie voor reizen en het verbinden van mensen. Mijn nieuwsgierigheid naar mezelf en de ander vond vruchtbare bodem in de opleiding psychosynthese. In Commundo Coaching komt alles bij elkaar. Ik begeleid graag mensen vanuit mijn hart met aandacht, humor, speelsheid en stevigheid.

 

Jet Holshuijsen

Sinds 2014 geef ik mijn passie voor de natuur vorm in mijn eigen bedrijf Nature At  Work. Ik zie het leven als een voortdurend leerproces waarin ieder eigenaar is van zijn eigen wijsheid en ontwikkelpad. De natuur biedt een oordeelvrije context om met een open hart te verbinden en jezelf te leiden vanuit jouw eigen natuur. Ik ben sinds 2008 als trainer en coach verbonden aan trainingsbureau Van Harte & Lingsma.

Jouw essentie zichtbaar en beschikbaar maken drijft mij. Met aandacht, scherpte in waarneming, diepgang, humor en betrokkenheid zet ik mensen op het spoor van hun eigen mogelijkheden en inspiratie.

Leiderschapsreis Zuid-Afrika, Jet Holshuijsen van Nature at Work begeleider van de leiderschapsreis naar Zuid Afrika

Prijzen en reisdata Zuid Afrika

Kosten

De kosten bedragen €3710,-  per deelnemer bij een team van 6 deelnemers (ex BTW)

Dit is inclusief:

 • Alle verblijf (tweepersoonskamers, tenten, gastgezin)
 • Alle vervoer ter plekke
 • Excursie en bezoek lokale jongeren aan Pilanesberg
 • Activiteiten en maaltijden
 • Wildernesstrail met begleiding
 • Begeleiding en groepsactiviteiten
 • Gamedrives
 • Voorbereiding vooraf (2 dagdelen)
 • Evaluatie achteraf (2 dagdelen)
 • Materialen

Exclusief:
Vlucht: raming 700 euro
Vaccinaties (raming 100 euro)
Verzekering (raming reisverzekering 50 euro)
Zakgeld (raming 100 euro).

Optioneel: persoonlijke coaching na afloop

NB: De leiderschapsreis is als opleiding voor de aangifte inkomstenbelasting of als bedrijfskosten aftrekbaar. Voor de inkomstenbelasting zijn de verblijfs- en reiskosten niet aftrekbaar. Bij bedrijfskosten is dat wel zo.

black and white pride and joy op de leiderschapsreis zuid afrika

Enthousiast ?

“Reizen is een manier om vragen te stellen die je thuis niet stelt. Niet per se over het land in kwestie zelf maar over jezelf.” [Herman de Coninck]